ROHAIZAD BIN MOHD HANAFIAH ,
PPPD PERHUBUNGAN, PPDPG

"Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada barisan kepimpinan pendidikan daerah Pasir Gudang, warga PPD Pasir Gudang, Pengetua, Guru Besar, Guru-guru serta seluruh anggota kakitangan pelaksana di daerah Pasir Gudang atas segala kerjasama yang diberikan sepanjang saya berkhidmat di sini. Ampun dan maaf dipinta andai ada salah & silap yang dilakukan. Didoakan semoga daerah Pasir Gudang akan terus memacu kecemerlangan yang lebih gemilang di masa akan datang. Semoga berjumpa lagi. "

PENTING : PEMAKLUMAN SKOR UJIAN STANDARD KECERGASAN FIZIKAL KEBANGSAAN (SEGAK) MURID KEPADA IBU BAPA DAN PROGRAM INTERVENSI
oleh : En. Zool Hilman Bin Haironi, Penolong PPD Sains Kemasyarakatan
pada 20 Mar 2017

Dengan segala hormatnya, perkara di atas adalah dirujuk.

2.     Dapatan dari pemantaun pihak Nazir Sekolah, mendapati sekolah tidak mengedarkan dan memaklumkan hasil skor ujian SEGAK murid kepada ibu bapa setelah ujian dijalankan dan tidak menjalankan program intervensi bagi murid yang gagal dalam ujian SEGAK tersebut.

3.     Sehubungan dengan itu, mohon semua sekolah untuk mengedarkan dan memaklumkan slip skor ujian SEGAK murid penggal pertama dengan menggunakan slip keputusan offline, manakala bagi penggal kedua dengan menggunakan slip keputusan online kepada ibu bapa. Pihak sekolah juga dimohon untuk mengadakan program intervensi bagi murid yang gagal dalam ujian tersebut.Bersama ini dilampirkan surat makluman akan perkara tersebut untuk rujukan pihak sekolah.

4.     Kerjasama dan tindakan semua sekolah amat diharapkan ke arah melahirkan murid yang sihat dan cergas.Sebarang pertanyaan sila hubungi En. Zool Hilman Bin Haironi, Penolong PPD Sains Kemasyarakatan di talian 019 7881705 atau En. Ahmad Imran B. Md Isa,Penyelia Kokurikulum di talian 019 7017252.Sekian, terima kasih.

SURAT MAKLUMAN SEGAK (267)

Tindakan : PENGETUA / GURU BESAR / PK PENTADBIRAN