Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

JEA1092
Senarai Nama Penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Tahun 2010
oleh : Cik Noryati Binti Samid, Pembantu Tadbir (P/O) Keurusetiaan
pada 05 Apr 2011

Senarai Nama Penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Tahun 2010

2.  Sehubungan dengan itu, untuk menbolehkan Jabatan Pelajaran menyediakan peruntukan bagi pemberian Hadiah Prestasi Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) Tahun 2010, adalah dipohon tuan/puan menyediakan nama penerima APC tahun 2010 seperti Lampiran A (format sekolah ) yang diedarkan ke semua sekolah-sekolah Daerah Pasir Gudang.

3.  Maklumat yang telah lengkap perlu dikembalikan semula ke PPD Pasir Gudang dengan kadar segera sebelum atau selewat-lewatnya pada 7hb April 2011, jam 10 pagi, (u.p : CIK NORYATI BINTI SAMID ) Unit Pentadbiran AM.

4.  Di atas segala kerjasama yang tuan/puan berikan di dalam hal ini didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

Lampiran A (format sekolah) (1143)

Tindakan : Pembantu Tadbir ( Perkhidmatan )