Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

SEGERA : SISTEM MAKLUMAT PRASEKOLAH KEBANGSAAN DAERAH PASIR GUDANG 2014
oleh : En. Sharful Admal Bin Adnan, Penolong PPD Prasekolah / Permata
pada 12 Jan 2014

Perkara di atas adalah seperti dirujuk.

2. Sehubungan itu, mohon kerjasama tuan/puan mengisi data dan  maklumat di dalam SMPK ( http://smpk.moe.gov.my ) dengan lengkap mulai 10 Januari 2014 dan hendaklah diselesaikan sebelum atau pada 31 Mac 2014.

3. Bersama-sama ini dilampirkan surat untuk rujukan dan tindakan pihak tuan. Sebarang pertanyaan sila hubungi En. Sharful Admal Bin Adnan, Pen. PPD Prasekolah/Permata, PPD Pasir Gudang di talian 0167065978 atau pejabat 073881210 samb. 254. Kerjasama tuan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

Sekian, terima kasih.

Surat SMPK (306)

Tindakan : GURU BESAR ( SEKOLAH YANG MEMPUNYAI KELAS PRASEKOLAH )