Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

RALAT : JADUAL KURSUS INDUKSI KSSR MATA PELAJARAN MATEMATIK TAHUN 4-2014 (D) PASIR GUDANG 2013
oleh : Pn. Rokiah binti Mohd Yunos, Pembantu Am Pejabat
pada 14 Oct 2013

PERKARA DI ATAS ADALAH DIRUJUK.

PERHATIAN KEPADA SEMUA SK DAERAH PASIR GUDANG. SILA MUAT TURUN JADUAL KSSR MATEMATIK TAHUN 4 SEPERTI LAMPIRAN YANG TERTERA DIBAWAH. (RALAT : WAKTU 2.00 - 4.00 PTG KE 2.00 - 4.30 PTG). MAAF DI ATAS KESULITAN YANG BERLAKU.

SEKIAN TERIMA KASIH.

RALAT : JADUAL KSSR MATH (346)

Tindakan : GURU BESAR