Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

MESYUARAT JAWATANKUASA PROGRAM KECEMERLANGAN MATA PELAJARAN TEKNIKAL DAERAH PASIR GUDANG KALI KEDUA TAHUN 2013
oleh : Pn. Rokiah binti Mohd Yunos, Pembantu Am Pejabat
pada 28 Aug 2013

SMK TAMAN DESA JAYA

SMK TAMAN MOUNT AUSTIN

SMK KOTA MASAI 2 SMK TMN. JOHOR JAYA 1
        SMK PUTERI WANGSA SMK SUNGAI TIRAM
        SMK TMN.DAYA 2 SMK BANDAR SERI ALAM
        SMK TMN. JOHOR JAYA 2         SMK PERMAS JAYA
        SMK PERMAS JAYA 2 SMK PASIR PUTIH
        SMK PASIR GUDANG SMK PASIR GUDANG 2
        SMK MEGAH RIA

PERKARA DI ATAS ADALAH DIRUJUK.

2. SUKACITA DIMAKALUMKAN MESYUARAT BERKENAAN AKAN DIADAKAN SEPERTI BERIKUT :

TARIKH : 29 OGOS 2013

MASA : 12.30 TENGAH HARI - 5.00 PETANG

TEMPAT : SMK TAMAN DESA JAYA (BILIK MESYUARAT)

3. MOHON PIHAK SEKOLAH MEMAKLUMKAN DAN MEMBENARKAN AJK PROGRAM TERSEBUT UNTUK HADIR. SILA BAWA MAKLUMAT YANG PERLU DIBINCANGKAN . SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI EN. MUHAMMAD BIN MAHMOD DI TALIAN 014-2747422. SILA MEMUAT TURUN SURAT LAMPIRAN SENARAI AJK YANG TERLIBAT

SEKIAN TERIMA KASIH.

*SURAT RASMI DAN SURAT LAMPIRAN TELAH KAMI EDARKAN KE PIGEON HOLE SEKOLAH MENENGAH TERLIBAT SAHAJA.

SENARAI NAMA AJK (184)

Tindakan : PENGETUA SEKOLAH TERLIBAT