Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

JBA1129
JBC1030
zaieme
mohdhafidz
irwan
zoolhilman
DATA MURID YANG TIDAK MENGUASAI 3M (P1NCH) BIL. 1/2011
oleh : ,
pada 23 May 2011

Tuan/Puan

Dengan segala hormatnya, perkara di atas adalah dirujuk.

2.     Untuk makluman pihak tuan/puan, Data murid yang tidak menguasai 3M (P1NCH), perlu dihantar kepada Pegawai Khas Pendidikan Khas, Pn Rohani Binti Sulaiman melalui alamat e-mail fiez65@yahoo.com.my

3.     Sehubungan itu terdapat 6 buah sekolah yang belum memberikan sebarang maklumbalas berkenaan data tersebut, iaitu :-

1) SMK Taman Johor Jaya 1

2) SMK Permas Jaya

3) SMK Seri Kota Puteri

4) SMK Seri Kota Puteri 2

5) SMK Taman Megah Ria

6) SMK Kota Masai

4.     Semoga perkara ini berada di dalam makluman dan tindakan pihak tuan/puan dengan seberapa segera ( selewat-lewatya pada 24 Mei 2011 (Selasa) . Segala kerjasama yang diberi, didahului dengan terima kasih.

Sekian, terima kasih.

Tindakan : Pengetua sekolah yang berkenaan