Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PERTANDINGAN OLYMPIAD MATEMATIK KEBANGSAAN 2011 ANJURAN PERSATUAN SAINS MATEMATIK MALAYSIA
oleh : ,
pada 11 Mar 2011

DIHARAP SEMUA SEKOLAH MENENGAH DAERAH PASIR GUDANG MEREBUT PELUANG

PENDAFTARAN BOLEH DIBUAT SECARA ONLINE DI http://www.persama.org.my./

TARIKH TUTUP SECARA ONLINE SEBELUM 9 MEI 2011

PPD PASIR GUDANG MENGUCAPKAN TAHNIAH KEPADA SJK CINA FOON YEW 5 KERANA PELAJARNYA YANG MEWAKILI MALAYSIA KE KEJOHANAN OLYMPIAD MATEMATIK DUNIA DI KOREA TELAH MENDAPAT PINGAT GANGSA TEMPAT KE TIGA DAN NAIB JOHAN KEBANGSAAN DI KEDAH PADA 2010.TAHNIAH KERANA MENGHARUMKAN NAMA MALAYSIA.

SEBARANG PERTANYAAN RUJUK EN NORDIN BIN MOHD RUKANI DITALIAN 0197665401

Tindakan : GURU PENOLONG KANAN KOKURIKULUM DAN KETUA BIDANG MATEMATIK DAN SAINS