Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

SALEHA
JBA1015
JBC1030
PEMBERIAAN PROGRAM SUSU 1 MALAYSIA UNTUK SEKOLAH RENDAH 2013
oleh : ,
pada 24 Apr 2013

PERHATIAN KEPADA SEMUA GURU PENOLONG KANAN SEKOLAH RENDAH DAERAH PASIR GUDANG.

1- BEKALAN PROGRAM SUSU 1 MALAYSIA PERINGKAT DAERAH PASIR GUDANG AKAN DI HANTAR KESEKOLAH BERMULA HARI INI 24 APRIL 2013

2- BEKALAN TERSEBUT ADALAH UNTUK BULAN MEI 2013.

3- PIHAK SEKOLAH DIMINTA MENGEDARKAN SUSU TERSEBUT UNTUK DIMINUM PADA 2 MEI 2013.

4- PASTIKAN PROSEDUR AWAL SEPERTI SURAT KEBENARAN IBU BAPA BAGI PELAJAR YANG LAYAK TELAH DIURUSAKAN.

5-PROSES PENGAGAIHAN DAN MEMINUM SUSU SEPERTI YANG TELAH DIMAKLUMKAN DAN DITERANGKAN OLEH PEMBEKAL PADA BULAN FEBUARI KEPADA GURU PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID HENDAKLAH DIPATUHI.

6-SEBARANG PERTANYAAN HENDAKLAH MENGHUBUNGI EN NORDIN BIN MOHD RUKANI DI TALIAN 0197665401.

Tindakan : GURU PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID