Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

hashim
PRAUJIAN PROTIM BAHASA MELAYU DAN MATEMATIK 2013
oleh : En. Mohammed Yusoff Bin Zainal Abidin, Penolong PPD Sains & Matematik (Ren)
pada 15 Apr 2013

Perkara di atas adalah dirujuk.

2.           Mohon pihak sekolah untuk memuat turun maklumat ujian Praujian PROTIM BM dan MATEMATIK 2013 yang disertakan dalam laman web ini.

3.           Data yang telah lengkap hendaklah dimasukkan ke dalam laman sesawang berikut : http://jpnjdata.net/ah/menu/index.html dan pilih LOGIN C PROTIM pilih daerah PASIR GUDANG pilih sekolah dan kata laluan yang ditetapkan ialah kod sekolah huruf besar.

4.           Lengkapkan data yang dikehendaki seperti Enrolmen Murid 4,5 dan 6, Bahasa Melayu Tahun 4,5 dan 6 dan Matematik 4,5 dan 6.

5.           Sila patuhi tempoh masa yang ditetapkan dalam Pelan Tindakan PROTIM Tahun 4, Tahun 5 dan Tahun 6. Tarikh terakhir memasukkan data untuk Praujian PROTIM 2013 adalah pada 24 April 2013.

6.           Sebarang pertanyaan sila hubungi Penolong PPD Sains dan Matematik (Rendah), Encik Mohammed Yusoff Bin Zainal Abidin ditalian 0127486028.

Sekian, terima kasih.

PRAUJIAN PROTIM 2013 MATEMATIK (4,5 DAN 6) (818)
PRAUJIAN PROTIM 2013 BAHASA MELAYU (4,5 DAN 6) (789)
Instrumen Praujian PROTIM BM Tahun 4 (554)