Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

KARNIVAL BAHASA INGGERIS SEKOLAH RENDAH DAERAH PASIR GUDANG – STORY TELLING LEVEL 1, STORY TELLING LEVEL 2, PUBLIC SPEAKING DAN ACTION SONG COMPETITION 2012
oleh : En. Kumaran A/L Apala Naidu, Penolong PPD BI (Ren)
pada 23 Apr 2012

Dengan segala hormatnya perkara di atas dirujuk.

2.   Sukacita dimaklumkan bahawa Pertandingan Story Telling Level 1, Story Telling Level 2, Public Speaking dan Action Song akan diadakan sebagaimana ketetapan berikut :

2.1       Tarikh              :  24 April 2012 (Selasa)

2.2       Masa                :  7.45 pagi - 1.00 petang

2.3       Tempat            :  Kompleks Pusat Bandar Pasir Gudang

2.4       Anjuran           : Pengerusi Story Telling Level 1 and Level 2

Pengerusi Public Speaking

Pengerusi Action Song

Karnival Bahasa Inggeris Daerah Pasir Gudang

3.    Sehubungan itu, setiap zon dikehendaki menghantar Johan dan Naib Johan bagi acara di atas pada masa dan tarikh yang ditetapkan.

4.    Bersama-sama ini dilampirkan atur cara perjalanan pertandingan, senarai sekolah yang mewakili zon, senarai AJK/ hakim yang terbaru dan borang pendaftaran peserta bagi setiap pertandingan untuk tindakan tuan/puan. Borang pendaftaran peserta yang telah dilengkapkan hendaklah diserahkan semasa pendaftaran.

Kerjasama dan keprihatinan tuan/puan amat diharapkan dan diucapkan ribuan terima kasih.  Sebarang pertanyaan, sila hubungi Pn Hjh Hamidah binti Mengan di talian 013-7210747 atau Pn Suhaibah Binti Nordin di talian  019-7286292.

ATUCARA PERJALANAN PERTANDINGAN (344)
SEKOLAH-SEKOLAH YANG BERJAYA MEWAKILI ZON (305)
SENARAI AJK DAN HAKIM TERBARU (293)
BORANG PENYERTAAN ACTION SONG (295)