Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

mohdhafidz
TAKLIMAT PELAKSANAAN PROGRAM PENUTUR JATI BAHASA INGGERIS SEKOLAH RENDAH 2014
oleh : En. Kumaran A/L Apala Naidu, Penolong PPD BI (Ren)
pada 12 Jan 2014

Dengan segala hormatnya, perkara di atas adalah dirujuk.

2.         Sukacita dimaklumkan, bahawa taklimat berkenaan akan diadakan seperti ketetapan berikut

Tarikh   : 21 Januari 2014 (Selasa)

Tempat : PPD Kluang

Masa     : 8.30 pagi hingga 11.00 pagi

3.  Kehadiran tuan adalah diwajibkan.  Disertakan  surat dari JPNJ, surat PPD Pasir Gudang dan lampiran sekolah rendah yang terlibat. Sebarang pertanyaan, sila hubungi  En. Kumaran A/L Apala Naidu Pen. PPD BI Rendah di talian 016-7758284.

Sekian terima kasih.

SURAT JPNJ TAKLIMAT PENUTUR JATI 2014 (234)
LAMPIRAN SEKOLAH RENDAH TERLIBAT DENGAN PROGRAM PENUTUR JATI 2014 PASIR GUDANG (651)
SURAT PPD PASIR GUDANG TAKLIMAT PENUTUR JATI 2014 (158)