Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PENGISIAN SKOR SKPM 2003 PORTAL NKRA
oleh : En. Hussin Bin Hamidon, Penolong PPD Pengurusan Kualiti
pada 23 Dec 2011

PERHATIAN : Sehingga jam 11.50 am hanya 35 uah sekolah telah mengisi portal NKRA.

Sebagaimana sedia maklum, jadual pengisian SKPM 2003 di dalam Portal NKRA akan tamat pada 25.12.2011 ini.

Sehubungan itu, tuan/puan diminta untuk memastikan bahawa sekolah telah membuat pengisian dengan lengkap dan kemudian dicetak dan disimpan / dikemas kini dalam portal NKRA. Sekiranya sekolah tuan / puan belum berbuat demikian, mohon jasa baik untuk mengisi skor SKPM 2003 tersebut dalam Portal NKRA dalam kadar segera. Senarai nama sekolah yang belum / sudah mengisi portal serta instrumen SKPM 2003 ada dimuat naik untuk tujuan rujukan dan tindakan selanjutnya.

Bagi sekolah yang telah mengisi skor, pihak PPDPG merakamkan ucapan tahniah dan terima kasih atas keprihatinan dan kerjasama tuan / puan. Sila hubungi talian 03- 8884 4353 / 4356 atau 012-7401637 Pn Haslina untuk maklumat lanjut atau timbul sebarang kesulitan. Sekian.

Instrumen SKPM 2003 (6207)
Senarai Sekolah Belum Mengisi SKPM 2003_1 (1100)
Senarai Sekolah Belum Mengisi SKPM 2003_2 (919)

Tindakan : Semua Guru Besar