Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

KURSUS PEMBANGUNAN PROFESIONALISME BERTERUSAN (CONTINUING PROFESSIONAL DEVELOPMETN - CPD)
oleh : En. Hussin Bin Hamidon, Penolong PPD Pengurusan Kualiti
pada 09 Sep 2013

No. Rujukan       : JPA1006ULKS/500-4/1 ( )

Tarikh                  : 09 SEPTEMBER 2013

Pengetua / Guru Besar dan

Guru-guru seperti di lampiran,

Sekolah-sekolah Daerah Pasir Gudang.

Tuan,

KURSUS PEMBANGUNAN PROFESIONAL BERTERUSAN (CPD) BAGI PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN GRED DG 41 PPD PASIR GUDANG TAHUN 2013

Dengan segala hormatnya, perkara di atas adalah dirujuk.

2.            Untuk makluman, PPD Pasir Gudang akan melaksanakan Kursus Pembangunan Profesional Berterusan (Continuos Profesionalisme Development - CPD). Sehubungan dengan itu, guru-guru yang terlibat seperti di lampiran di kehendaki hadir untuk mengikuti kursus seperti di jadual yang di lampirankan.

3.             Kehadiran tuan di dalam kursus ini adalah diwajibkan. Jika tuan tidak dapat menghadirinya sila kemukakan sebab secara bertulis dan hendaklah disahkan oleh Pengetua. Tuan dikehendaki mematuhi peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak urus setia kursus seperti di Lampiran A.

4.             Sepanjang kursus berlangsung, pihak kami akan menyediakan penginapan dan makan minum. Manakala tuan layak menuntut elaun perjalanan mengikut Pekeliling Perbendaharaan yang berkuatkuasa sekarang. Sila maklumkan pengesahan kehadiran (Lampiran B) kepada PENYELARAS SIRI KURSUS yang berkenaan pada atau sebelum 11 SEPTEMBER 2013. Sebarang pertanyaan, sila hubungi Penyelaras Siri Kursus yang berkenaan seperti di lampiran. Bersama ini dilampirkan jadual kusus, borang tuntutan perjalanan yang perlu diisi dan dibawa ketika kursus.

3.             Sebarang pertanyaan, sila hubungi En Ahmad Firdaus Bin Abd. Hadi, Penyelaras Unit Pembangunan dan Profesional di talian 012-6259542 atau 07-3881210 sambungan 212. Segala kerjasama tuan amat dihargai dan diucapkan jutaan terima kasih.

Sekian untuk makluman dan tindakan.

"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

"KERJA SEPASUKAN MERAIH KEGEMILANGAN"

"1 HATI KE ARAH 1 MATLAMAT"

SENARAI NAMA PESERTA (887)