Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

JBA1015
azrinzahari
don
PENGHANTARAN LAPORAN GURU PENYAYANG (INDEKS PERSEPSI MURID DAN INDEKS PERSEPSI GURU) DAN LAPORAN PROGRAM MENTOR MENTEE (INSTRUMEN KEBERKESANAN PENILAIAN PROGRAM MENTOR MENTEE) BAGI FASA 1 (JANAUARI, F
oleh : En. Husnizar Bin Ahmad, Penolong PPD Bimbingan Kaunseling & Kerjaya
pada 11 Mar 2013

Sehubungan dengan perkara di atas, sekolah-sekolah daerah Pasir Gudang diminta untuk menghantar laporan seperti di atas sebelum 18 Mac 2013. Sila hantar melalui softcopy yang telah diedarkan semasa Mesyuarat Pengurusan Bimbingan Dan Kaunseling Sekolah Daerah Pasir Gudang Bil. 1 Tahun 2013. Sila emelkan kepada husnizar.ahmad@gmail.com menggunakan format yang telah diberikan.

Sekian untuk tindakan dan makluman pihak tuan.

Tindakan : GURU BIMBINGAN DAN KAUNSELING SEMUA SEKOLAH DAERAH PASIR GUDANG