Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

TINDAKAN SEGERA : PERMOHONAN ABM PERJAWATAN SEKOLAH RENDAH TAHUN 2014
oleh : Pn. Fazlin Azzila Bt Omar, Pembantu Tadbir (P/O)
pada 20 Jul 2013

UNTUK MAKLUMAN, CAPAIAN PERMOHONAN ABM PERJAWATAN TAHUN 2014 MELALUI SISTEM E-OPERASI TELAH DIBUKA. SEMUA SEKOLAH DIKEHENDAKI MELENGKAPKAN BUTIRAN ABM TERSEBUT. TARIKH TUTUP PERMOHONAN ADALAH PADA 23 JULAI 2013 ( SELASA ) DAN SEKOLAH DIKEHENDAKI MENGHANTAR SATU SALINAN ( BORANG SR1 ) PERMOHONAN ABM PERJAWATAN TERSEBUT KE UNIT RENDAH SELEWAT-LEWATNYA 24 JULAI 2013 UNTUK DIBUAT SEMAKAN DAN DISAHKAN . SEBARANG KELEWATAN AMAT DIKESALI.

SEKIAN,UNTUK MAKLUMAN DAN TINDAKAN TUAN/PUAN.

Tindakan : GURU BESAR DAN GPK 1