Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PERTUKARAN GURU ANTARA NEGERI, DALAM NEGERI DAN ANTARA DAERAH SESI JUN 2011
oleh : Cik Erny Binti Yahaya, Pembantu Tadbir (P/O)
pada 04 Apr 2011

SUKACITA DIMAKLUMKAN, PERMOHONAN PERTUKARAN GURU ANTARA NEGERI, DALAM NEGERI DAN ANTARA DAERAH MELALUI SISTEM e-GTUKAR TELAH DIBUKA MULAI 1 HINGGA 22 APRIL 2011. PEMOHON BOLEH MENGAKSES APLIKASI e-GTUKAR MELALUI LAMAN WEB KPM SEPERTI BERIKUT;

i) http://www.moe.gov.my atau

ii) http://apps.moe.gov.my/epgo

KELAYAKAN PEMOHON ADALAH BAGI GURU:

* GRED DGA29,DG41,DGA32 ( KUP TIME BASED ), DG44 ( KUP TIME BASED ) DAN DG48 ( KUP TIME BASED )
HANTAR 1 SET BORANG BERSAMA DOKUMEN SOKONGAN, BAGI KES-KES KHAS ( IKUT SUAMI/ISTERI, ANCAMAN KESELAMATAN DAN KES KRONIK) 2 SET BORANG BERSAMA DOKUMEN SOKONGAN.
* BAGI GURU YANG MEMEGANG JAWATAN PADA GRED DGA32, DG44 DAN DG48, PERMOHONAN MENGGUNAKAN BORANG MANUAL EGTUKAR ( EXCEL ) YANG BOLEH DIPEROLEHI DARI LAMAN WEB e-GTUKAR.
{ HANTAR 4 SET BORANG BERSAMA DOKUMEN SOKONGAN (UNTUK PPD, SPS JPNJ & UNIT NAIK PANGKAT JPNJ (2 SALINAN )}
PENGHANTARAN BORANG-BORANG PERTUKARAN ADALAH PADA ATAU SEBELUM 25 APRIL 2011 BAGI TUJUAN PENYEMAKAN DAN PENGESAHAN PEGAWAI PENGESAH PPD.
SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI EN ABDUL RAZAK BIN ABDUL SAMAD, PENOLONG PPD PENGURUSAN SEKOLAH DITALIAN 07-3881210 SAMBUNGAN 205 ATAU EN MOHAMMAD SAMUDIN BIN JOHARI, PENOLONG PPD RENDAH DITALIAN  07-3881210 SAMBUNGAN 204.
SEKIAN UNTUK MAKLUMAN DAN TINDAKAN. TERIMA KASIH.

Tindakan : PENGETUA DAN GURU BESAR