ROHAIZAD BIN MOHD HANAFIAH ,
PPPD PERHUBUNGAN, PPDPG

"Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada barisan kepimpinan pendidikan daerah Pasir Gudang, warga PPD Pasir Gudang, Pengetua, Guru Besar, Guru-guru serta seluruh anggota kakitangan pelaksana di daerah Pasir Gudang atas segala kerjasama yang diberikan sepanjang saya berkhidmat di sini. Ampun dan maaf dipinta andai ada salah & silap yang dilakukan. Didoakan semoga daerah Pasir Gudang akan terus memacu kecemerlangan yang lebih gemilang di masa akan datang. Semoga berjumpa lagi. "

azie
rokiah
rizal
faridah
PERTUKARAN GURU ANTARA NEGERI, DALAM NEGERI DAN ANTARA DAERAH SESI JUN 2011
oleh : ,
pada 04 Apr 2011

SUKACITA DIMAKLUMKAN, PERMOHONAN PERTUKARAN GURU ANTARA NEGERI, DALAM NEGERI DAN ANTARA DAERAH MELALUI SISTEM e-GTUKAR TELAH DIBUKA MULAI 1 HINGGA 22 APRIL 2011. PEMOHON BOLEH MENGAKSES APLIKASI e-GTUKAR MELALUI LAMAN WEB KPM SEPERTI BERIKUT;

i) http://www.moe.gov.my atau

ii) http://apps.moe.gov.my/epgo

KELAYAKAN PEMOHON ADALAH BAGI GURU:

* GRED DGA29,DG41,DGA32 ( KUP TIME BASED ), DG44 ( KUP TIME BASED ) DAN DG48 ( KUP TIME BASED )
HANTAR 1 SET BORANG BERSAMA DOKUMEN SOKONGAN, BAGI KES-KES KHAS ( IKUT SUAMI/ISTERI, ANCAMAN KESELAMATAN DAN KES KRONIK) 2 SET BORANG BERSAMA DOKUMEN SOKONGAN.
* BAGI GURU YANG MEMEGANG JAWATAN PADA GRED DGA32, DG44 DAN DG48, PERMOHONAN MENGGUNAKAN BORANG MANUAL EGTUKAR ( EXCEL ) YANG BOLEH DIPEROLEHI DARI LAMAN WEB e-GTUKAR.
{ HANTAR 4 SET BORANG BERSAMA DOKUMEN SOKONGAN (UNTUK PPD, SPS JPNJ & UNIT NAIK PANGKAT JPNJ (2 SALINAN )}
PENGHANTARAN BORANG-BORANG PERTUKARAN ADALAH PADA ATAU SEBELUM 25 APRIL 2011 BAGI TUJUAN PENYEMAKAN DAN PENGESAHAN PEGAWAI PENGESAH PPD.
SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI EN ABDUL RAZAK BIN ABDUL SAMAD, PENOLONG PPD PENGURUSAN SEKOLAH DITALIAN 07-3881210 SAMBUNGAN 205 ATAU EN MOHAMMAD SAMUDIN BIN JOHARI, PENOLONG PPD RENDAH DITALIAN  07-3881210 SAMBUNGAN 204.
SEKIAN UNTUK MAKLUMAN DAN TINDAKAN. TERIMA KASIH.

Tindakan : PENGETUA DAN GURU BESAR