Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia.Kekuatan dan kemampuan mengecap kejayaan bergantung kepada komitmen semua pihak.Agenda PPPM menjadi asas dalam mencorak budaya kecemerlangan semua warga pendidikan khasnya di Daerah Pasir Gudang.Kita mempunyai kekuatan Barisan Pengetua dan Guru Besar serta penolong kanan yang mampu mengubah dan menentu kecemerlangan itu tadi.Sewajarnya semua guru terus menyokong penuh hasrat ,visi dan misi kita untuk memanusiakan manusia iaitu anak didik kita.Ini satu amanat yang kita galas dan wajib kita realisasikan secara realistik.Buat anak didik yang bakal menduduki peperiksaan UPSR,PT3,SPM,STPM dan STAM ,kami sentiasa mendoakan ketenangan dalam menduduki peperiksaan dan kecemerlangan dalam memperoleh keputusan.Satu Hati Ke Arah Satu Matlamat tetap menjadi ukuran dalam menterjemah niat kita semua."

PERTUKARAN GURU ANTARA NEGERI, DALAM NEGERI DAN ANTARA DAERAH SESI JUN 2011
oleh : Cik Erny Binti Yahaya, Pembantu Tadbir (P/O)
pada 04 Apr 2011

SUKACITA DIMAKLUMKAN, PERMOHONAN PERTUKARAN GURU ANTARA NEGERI, DALAM NEGERI DAN ANTARA DAERAH MELALUI SISTEM e-GTUKAR TELAH DIBUKA MULAI 1 HINGGA 22 APRIL 2011. PEMOHON BOLEH MENGAKSES APLIKASI e-GTUKAR MELALUI LAMAN WEB KPM SEPERTI BERIKUT;

i) http://www.moe.gov.my atau

ii) http://apps.moe.gov.my/epgo

KELAYAKAN PEMOHON ADALAH BAGI GURU:

* GRED DGA29,DG41,DGA32 ( KUP TIME BASED ), DG44 ( KUP TIME BASED ) DAN DG48 ( KUP TIME BASED )
HANTAR 1 SET BORANG BERSAMA DOKUMEN SOKONGAN, BAGI KES-KES KHAS ( IKUT SUAMI/ISTERI, ANCAMAN KESELAMATAN DAN KES KRONIK) 2 SET BORANG BERSAMA DOKUMEN SOKONGAN.
* BAGI GURU YANG MEMEGANG JAWATAN PADA GRED DGA32, DG44 DAN DG48, PERMOHONAN MENGGUNAKAN BORANG MANUAL EGTUKAR ( EXCEL ) YANG BOLEH DIPEROLEHI DARI LAMAN WEB e-GTUKAR.
{ HANTAR 4 SET BORANG BERSAMA DOKUMEN SOKONGAN (UNTUK PPD, SPS JPNJ & UNIT NAIK PANGKAT JPNJ (2 SALINAN )}
PENGHANTARAN BORANG-BORANG PERTUKARAN ADALAH PADA ATAU SEBELUM 25 APRIL 2011 BAGI TUJUAN PENYEMAKAN DAN PENGESAHAN PEGAWAI PENGESAH PPD.
SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI EN ABDUL RAZAK BIN ABDUL SAMAD, PENOLONG PPD PENGURUSAN SEKOLAH DITALIAN 07-3881210 SAMBUNGAN 205 ATAU EN MOHAMMAD SAMUDIN BIN JOHARI, PENOLONG PPD RENDAH DITALIAN  07-3881210 SAMBUNGAN 204.
SEKIAN UNTUK MAKLUMAN DAN TINDAKAN. TERIMA KASIH.

Tindakan : PENGETUA DAN GURU BESAR