Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

hazrul
daud
PENGURUSAN PERMOHONAN BIASISWA BKP /BKPU 2011
oleh : En. Daud Bin Othman, Penyelia Kanan Pembangunan Kemanusiaan
pada 21 Mar 2011

Dengan segala hormatnya perkara di atas di rujuk.

Untuk makluman tuan Data SMM murid yang layak memohon BKP/BKPU boleh disemak secara atas talian http:// apps.moe.gov.my/biasiswa pada 20-25 Mac 2011.

Permohonan anugerah baru BKP/BKPU secara atas talian bagi negeri Johor telah ditetapkan pada 10-16 April 2011. Pihak kami ingin mengingatkan tuan adalah bertanggungjawab mengikut prosedur , sebarang kegagalan untuk mengambil tindakan boleh menyebabkan pelajar tuan gagal dianugerahkan biasiswa berkenaan.

Surat dari JPNJ : JPNJ.HEM.(36)/100-19/4/2/1/JLD 3 (   ) telah diedar kepada semua sekolah menengah dalam PPD Pasir Gudang pada 18 Mac 2011. Segala masalah dan pertanyaan untuk Key In,  sila hubungi Pn Siti Sakora Wahab - 0197211184 dan Pn Aspelela Jaafar - 0177152099

Tindakan : GPK HEM DAN GURU BIASISWA