Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

KEMASUKAN MARKAH PRESTASI PBS.
oleh : ,
pada 28 Jun 2012

Tuan,

Perkara di atas adalah dirujuk.

Sehubungan dengan itu, diminta penyelaras PBS memastikan guru-guru memasukan markah prestasi pelajar bagi  tahun 1 & 2 untuk Sekolah Rendah dan Tingkatan 1 untuk Sekolah Menengah.  Pihak kami mendapati ada lagi sekolah-sekolah yang masih belum memasukkan markah prestasi berkenaan.

Sila masukkan markah prestasi dari sekolah tuan puan dengan kadar segera. Sebarang pertanyaan, sila hubungi En. Norazrin bin Zahari, Pen. PPD PBS, PPD Pasir Gudang ditalian 019-7346971.

Sekian, harap maklum dan terima kasih.

Tindakan : PENYELARAS PBS, SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH DAN RENDAH DAERAH PASIR GUDANG.