Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

BAHAN EDARAN TAKLIMAT KRITERIA KECEMERLANGAN BAGI URUSAN KENAIKAN PANGKAT PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (PPP) DI KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA PADA 18 SEPTEMBER 2013
oleh : En. Mohd Azra Bin Abd Aziz, Penolong Pegawai Tadbir
pada 11 Sep 2013

Pengetua & Guru Besar

Sekolah Sekolah Daerah

Pasir Gudang,

Tuan / Puan,

Sukacita dan dengan segala hornatnya perkara di atas di rujuk

Bersama sama ini dipanjangkan bahan bahan bagi taklimat yang akan diadakan pada 18 September 2013, sepertimana dimaklumkan melalui berita sebelum ini.

Bagi tujuan melancarkan sesi taklimat tersebut, tuan puan diminta untuk memuat turun dan mencetak bahan bahan yang diedarkan untuk di bawa bersama pada hari taklimat tersebut.

Bahan bahan edaran tersebut boleh dimuat turun bersama berita ini.

Sekian untuk makluman dan tindakan tuan / puan , terima kasih.

slide 1 (804)
slide 2 (684)