Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

PEMBETULAN URUSAN KENAIKAN PANGKAT PEMBANTU TADBIR (P/O) GRED N17 KE N22 DAN DARI GRED N22 ke N26
oleh : ,
pada 14 Apr 2010

Ketua Pembantu Tadbir yang terlibat adalah untuk lantikan dari 1 Julai, 2009 hingga 31 Oktober, 2009 yang sedang memangku N22 dan N26.

2.  Diharap pihak sekolah dapat memperbetulkan perkara-perkara berikut :-

2.1. Bagi jawatan N22 (memangku )

a.   Para 4.3 - Lampiran "E" dipinda menjadi Lampiran "C"

b.   - Lampiran "B" markah Prestasi ditukar kepada tahun 2007 hingga 2009.

c.   Para 5 - Lampiran "B" Keputusan peperiksaan dipinda dari tahap 3 kepada Tahap 1/11

Semua dokumen urusan kenaikan jawatan ini mestilah sampai ke Unit Pentadbiran Am, PPD Pasir Gudang selewat-lewatnya pada 14.04.2010 jam 4.00 petang untuk dihantar ke Jabatan Pelajaran Johor.

Pihak PPD Pasir Gudang tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang masalah yang timbul di atas kelewatan penghantaran dokumen tersebut.

Sekian, terima kasih.

Tindakan :