Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

URUSAN KENAIKAN PANGKAT PEMBANTU TADBIR (P/O) GRED N17 KE N22 DAN GRED N22 KE N26 BAGI SEMENANJUNG MALAYSIA KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA TAHUN 2010
oleh : ,
pada 13 Apr 2010

Dengan segala hormatnya surat daripada KPM bil.KP.SULIT (NP) 0063/27/6 Jld.9(8) bertarikh 26 Mac, 2010 dan JPNJ(S):NP/27/1914/Jld.5(96) bertarikh 8 April adalah dirujuk.

2.  Sukacitanya dimaklumkan Kementerian Pelajaran Malaysia akan mengadakan urusan kenaikan pangkat tersebut.  Tarikh tutup permohonan ke Jabatan Pelajaran Johor pada 15 April, 2010.

3.  Sehubungan dengan itu semua Ketua Pembantu Tadbir N22 dan N26 yang terlibat supaya dapat mengambil sendiri surat tersebut di Unit Pentadbiran Am, PPD Pasir Gudang secepat mungkin untuk tindakan segera.  Sebarang pertanyaan sila hubungi Encik Sahat bin Kahar, Unit Pentadbiran Am di talian 07-3881210 ext 101.

Sekelian, terima kasih.

Tindakan : SEMUA KPT N22 DAN N26 (MEMANGKU) YANG TERLIBAT