Tuan Haji Jasni Bin Omar ,
Pegawai Pendidikan Daerah Pasir Gudang

"Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera Kini kita sedang melayari gelombang satu Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 -2015 . Saya penuh yakin komuniti sekolah berfikiran positif untuk menerima perubahan dan berusaha mengangkat martabat pendidikan daerah Pasir Gudang selari dengan hasrat Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Pendidikan Johor. Adalah menjadi tanggungjawab kita bersama untuk sedar , faham dan mahu melaksanakan 5 Aspirasi Sistem Pendidikan Malaysia, 6 Aspirasi Murid dan 11 Anjakan dalam PPPM. Kini kita mengimpikan sekolah dapat membentuk pelajar yang sentiasa menjaga budi bahasa, bertingkahlaku mulia dan menjadikan sekolah sebagai tempat menimba ilmu dan kemahiran yangdiperlukan untuk masa depan masing-masing. Justeru saya mengharapkan rakan-rakan guru dapat memupuk, menggilap dan mengembangkan potensi pelajar secara ikhlas dan penuh tanggungjawab. “Kerja sepasukan meraih kegemilangan” dan “1 Hati ke Arah 1 Matlamat” akan terus menjadi simbolik kata yang akan menterjemah hasrat kita semua. Kini murid-murid kita akan menduduki peperiksaan UPSR, PT3, SPM ,STAM dan STPM. Saya penuh yakin para calon peperiksaan telah bersedia untuk mencipta sejarah kejayaan peribadi sekali gus mengangkat kecemerlangan sekolah dan Pejabat Pendidikan Daerah Pasir Gudang. Sesungguhnya “ Kejayaan Anda Kebanggaan Kami “. InsyaAllah. "

fujimuri
MESYUARAT KAJIAN IMPAK KEBERKESANAN PELAKSANAAN RANCANGAN INTEGRASI MURID UNTUK PERPADUAN (RIMUP)
oleh : Pn. Norhidayah Binti Husin, Pembantu Tadbir (P/O)
pada 23 Jul 2009

Mesyuarat tersebut akan diadakan pada:

Tarikh                 :28-30 Julai 2009
       Tempat               : Dynasty Hotel
                                   218 Jalan Ipoh
                                   51200 Kuala Lumpur
                                   (No.Tel :  03-40437777 )
       Masa Pendaftaran : 2.00 Petang (28 Julai 2009)

Sehubungan dengan itu, mohon kerjasama tuan untuk membenarkan Guru Penolong Kanan HEM hadir ke mesyuarat tersebut.Kehadiran adalah wajib.

Tindakan : Guru Penolong Kanan Hem SK Mount Austin, SJKT Mount Austin,SJKC Foon Yew 5,SJKC Tiram,SK Bukit Tiram